Maitinimo įmonių klasifikavimo principai. Maitinimo įmonių veiklos struktūros analizė. Maitinimo įmonės pasirinkimo kriterijai. Maisto produktų tiekimo organizavimas į maitinimo įstaigas. Materialinės atsakomybės supratimas. Materialinis - techninis tiekimas. Maisto prekių priėmimas. Maitinimo įmonės patalpos. Ryšiai tarp patalpų. Taros ūkio organizavimas maitinimo įmonėje. Sandėlio ūkio organizavimas maitinimo įmonėje. Gamybos planavimo ir organizavimo supratimas. Darbo vietų organizavimas. Prekes lydintys dokumentai. Kita maitinimo įmonės dokumentacija. Naujų patiekalo receptūrų ruošimo ir tvirtinimo tvarka. Naujos maisto technologijos. Valgiaraščio sudarymas maitinimo įmonėje. Gamybos organizavimo ypatumai užsienio maitinimo įmonėse. Maisto produktų pirminio apdorojimo organizavimas bei patiekalų ruošimo organizavimas maitinimo įmonėje. Darbo laiko klasifikavimas. Maitinimo įmonės produkcijos kokybės ir darbo kontrolės organizavimas. Darbo grafikų sudarymas maitinimo įmonių darbuotojams.